Vurderer du å kjøpe Bitcoin, Ethereum eller Litecoin? Her har vi skrevet om de beste stedene å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta med Norsk bankkort eller kredittkort.

I tillegg får du en steg- for steg guide til hvordan du raskt kommer i gang med å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta hos Coinbase og Binance.

Obs! Denne artikkelen er 2 år gammel. Les gjerne en mer relevant artikkel her:


Hvordan kjøpe kryptovaluta – 4 trygge steder å handle

Hopp direkte til:
Kjøpe Bitcoin hos Coinbase
Slik kjøpe Bitcoin hos Binance

Siden Bitcoin ble skapt i 2009 har den digitale valutaen opplevd en verdiøkning helt uten like. Den digitale valutaen har gått fra å i begynnelsen være verdt mindre enn 0.01 dollar – til en toppnotering på nesten 20.000 dollar.

Samtidig har Bitcoin har alltid vært kjent for å være volatil. I enkelte tilfeller har valutaen så mye som 10-doblet seg i verdi på kun noen få dager. Denne volatiliteten fikk også mange Bitcoin-investorer også kjenne på kroppen i 2018 da Bitcoin falt fra 20.000 til under 4000 dollar på kort tid.

Les også: Hva er egentlig Bitcoin og hvordan fungerer det? (Enkelt forklart)

Hvorfor kjøpe Bitcoin?

Selv om Bitcoin til tider har falt i verdi, er det en underliggende trend at valutaen stiger mye i verdi over tid. En god måte å konstatere dette på er å se på hva som har vært Bitcoin sin høyeste og laveste pris år for år:

Bitcoins laveste/høyeste pris 2012-2018 USD
ÅrLaveste prisHøyeste pris
20124 $13 $
201365 $1.242 $
2014200 $1.000 $
2015185 $504 $
2016365 $780 $
2017780 $19.783 $
20183.200 $6.300 $

I tillegg til å være selve grunnmuren i den revolusjonerende blockchain-teknologien er det enkelt å forstå at mange vil investere i Bitcoin på grunn av den spennende prisutviklingen.

Denne guiden er beregnet for deg som skal kjøpe Bitcoin eller annen kryptovaluta for første gang med kreditt- eller bankkort (Visa eller Mastercard).

Før vi setter i gang er det noen punkter som er greit å være klar over:

Bitcoin kan kjøpes på ulike måter

Det finnes mange ulike måter du kan kjøpe Bitcoin på. Noen steder kan du handle Bitcoin med bankkort/kredittkort, mens andre plattformer krever at du allerede har en annen kryptovaluta fra tidligere. Noen krever også at du er i bestemte land eller verdensdeler for å kunne handle.

For å gjøre det enkelt kan vi dele opp i 3 ulike måter å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta på:

  • Hos en megler (veksler) – Nettsteder alle kan besøke for å kjøpe kryptovaluta, som hos en tradisjonell valutamegler. Dette er den enkleste måten å komme i gang med Bitcoin og annen kryptovaluta, da du kan betale med bankkort. Her handler du til en “fast pris” satt av veksleren. Den mest brukte veksleren her i Europa er britiske Coinbase.
  • På en handelplattform (kryptovaluta-børs) – handelplattformer forbinder kjøpere og selgere og tar en gebyr fra hver transaksjon. Dette kan sammenliknes med å handle aksjer som er notert på børs hos via for eksempel DNB eller Nordnet. Ofte krever disse handelplattformene at du allerede har kryptovaluta før du tar dem i bruk.
  • Via direkte handel (P2P) – Disse plattformene tilbyr direkte person-til-person (peer to peer) handel hvor enkeltpersoner kan bytte valuta med hverandre. Direkte handelsplattformer som dette har ingen fast markedspris og kjøper og selger bestemmer selv prisen.

I denne guiden fokuserer vi på populære meglere/vekslere der du kan kjøpe kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum og Litecoin med Norsk kredittkort eller bankkort (Visa eller Mastercard).

Viktige å tenke over før du velger sted å handle Bitcoin

Person som kjøper bitcoin på laptop

Hva er behovet ditt?

Ønsker du å kjøpe noen av de vanligste kryptovalutaene som Bitcoin, Litecoin og Etherium for å sitte på de i en periode med troen på prisoppgang?

Eller vil du ha tilgang til mer avanserte handelsplattformer med verktøy for aktiv trading og tilgang til flere valutaer / alt-coins?


Har Bitcoin-megleren et godt rykte?

Det er ikke til å stikke under en stol at kryptovaluta-bransjen har noen useriøse aktører. Når det er sagt, så kan også seriøse meglere og handelplattformer bli utsatt for data-angrep. Det viktigste er at aktørene har rykte på seg for å ordne opp i tilfeller uhellet er ute.

Husk derfor å velge en populær megler eller børs med mange og fornøyde kunder.


Trenger du en egen Bitcoin wallet (digital lommebok) for å kjøpe Bitcoin?

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Du har kanskje hørt at du trenger en egen digital lommebok eller “wallet” for å oppbevare Bitcoins og annen digital valuta trygt og sikkert. Det kan være lurt å ha en personlig «wallet», men du trenger det nødvendigvis ikke.

De fleste vekslere og handelplattformer har egne digitale lommebøker / kontoer der du kan oppbevare kryptovalutaen din som i en vanlig nettbank. Dette er den enkleste måten å oppbevare valutaen din på.

Hvis du bruker en seriøs aktør som de vi skriver om nedenfor er dette i de aller fleste tilfeller en enkel og trygg løsning, i det minste for mindre beløp.

Hvis du på et senere tidspunkt føler du har kryptovaluta for en høy verdi kan det imidlertid være lurt å investere i en privat wallet:

Les også: De 4 beste Bitcoin lommebøkene

Ved å ha en egen digital wallet har du full kontroll over kryptovalutaen din. Baksiden er at alt ansvar også ligger hos deg hvis du mister passordet til den digitale lommeboken eller mister en offline wallet.


Dette er de beste stedene for å kjøpe Bitcoin, Ethereum og Litecoin i Norge:

Kjøpe Bitcoin med Coinbase: For nybegynneren

Skjermbilde av Coinbase.com

Coinbase er en av de mest populære og velkjente meglerne for kryptovaluta i verden. På Coinbase kan du kjøpe Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) og Litecoin (LTC) med bank- eller kredittkort.

Coinbase holder til i Storbritannia og hadde i 2018 mer enn 25 millioner globale brukere.

Grunnen til at Coinbase er så populær er at plattformen gjør det veldig enkelt og trygt å kjøpe, bruke, lagre og trade digital valutaer.

På Coinbase sin nettside kan du kjøpe Bitcoins, Ethereum og Litecoins direkte med bankkort, kredittkort eller bankoverføring. Du kan også bruke Coinbase sin egen digitale lommebok for å oppbevare kryptovalutaen din. Da er du også beskyttet av forsikringen deres.

Hvis du først handler Bitcoin på Coinbase, kan du enkelt overføre videre til hvilken som helst annen kryptovaluta-børs hvis du ønsker det på senere tidspunkt.

Fordeler med Coinbase:
Godt rykte, høy sikkerhet, mange brukere, brukervennlig for nybegynnere, lave avgifter, gode apper for iPhone og Android. Backet av store og anerkjente investorer. Lagret valuta er dekket av Coinbase sin forsikring.

Minus med Coinbase:
Til tider treg kundesupport grunnet mange brukere, begrenset antall valutaer (kun Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash)


Du kan lage bruker på Coinbase her

Eller lese vår steg-for-steg guide for å komme i gang:

Coinbase-guide: Kjøp bitcoin på 5 minutter med bankkort/Kredittkort

Coinbase lar deg kjøpe bitcoins umiddelbart med et kredittkort eller bankkort. Her går vi gjennom prosessen steg-for-steg for å gjøre det så enkelt som mulig:

1. Opprett en konto på Coinbase

Når du har opprettet en konto må du fylle ut litt personlige opplysninger:

Verifiser identitet med personlig info

Her blir også bedt om å laste opp et bilde eller en skanning av ID: Ta for eksempel bilde med web-kameraet ditt.

Når du har fullført dette kan du logge inn og fortsette til neste steg:

2. Gå til kontoinnstillinger (Settings)

Coinbase settings og betalingsmetoder

Finn frem til «Settings» knappen og klikk videre til «Linked Accounts».

(Du finner også «Settings» ved å klikke på navnet ditt øverst til høyre).

3. Klikk på «Link a New Account», blå knapp på høyre side:

Bilde av knapp: Link a new account

4. Her kan du velge betalingsmetode. Velg «Credit / Debit Card»:

velg betalingsmåte kredittkort eller bankkort på coinbase

4. Fyll så ut kredittkort eller bankkort-informasjonen din

Merk at Coinbase kun aksepterer Visa eller Mastercard kreditt / eller bankkort på dette tidspunktet.

5. Bekreftelse

Nå skal du ha fått en bekreftelse om at kortet ditt er blitt lagt til!

6. Kjøp Bitcoin, Ethereum, Litecoin eller Bitcoin Cash!

Gå til kjøpssiden «Buy/Sell», og du bør se en widget som ser ut som bildet nedenfor:

Kjøpe bitcoin på coinbase med norsk bankkort eller kredittkort

7. Velg ønsket beløp og klikk «Kjøp Bitcoin Instantly».

Merk at beløpet du velger er i Euro.

Myntene vil da bli levert til din Coinbase lommebok og du er nå en heldig eier av Bitcoin!

Obs: Det kan ta fra noen minutter til en halvtime før bitcoin du har kjøpt avhengig av aktiviteten hos Coinbase.

Binance: verdens største børs for kryptovaluta

Binance logo gul og sort

På Binance kan du kjøpe Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) og Ripple (XRP) direkte med kort registrert i Norge.

Hvis du ønsker å kjøpe flere valutaer enn de som tilbys på Coinbase – eller ønsker mer avanserte verktøy for trading er Binance det rette valget.

Binance er verdens største handelsplattform for kryptovaluta, målt i både volum og antall brukere.

Nylig åpnet også Binance for den etterlengtede muligheten til å handle Bitcoin og annen kryptovaluta med kredittkort og bankkort.

Binance fungerer derfor nå som en megler der du kan handle dine første kryptovalutaer, i tillegg til å være en komplett kryptovaluta-børs:

Binance er imidlertid ikke kjent for å være den enkleste plattformen å bruke for nybegynnere.

Vi mener likevel det er naturlig å ha med Binance på listen siden de er verdens mest populære innen handel av kryptovaluta og nå har åpnet muligheten for kjøp av Bitcoin med kort.

Grunnen til at kryptovaluta-børsen raskt har tatt førsteplassen er det enorme utvalget ulike kryptovalutaer (altcoins) plattformen tilbyr, samt gode verktøy for aktiv trading.

På Binance kan du velge blant mer enn 1200 ulike kryptovalutaer.

Det er også verdt å nevne at Binance har sin egen kryptovaluta, “Binance coin» (BNB), som raskt har blitt en av de største kryptovalutaene på markedet.

Binance coin har raskt blitt ekstremt populær og du får blant annet rabatter på den allerede svært lave handels-avgiften / kurtasjen ved bruk av BNB.

Fordeler med Binance:

  • Du kan kjøpe Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) eller Ripple (XRP) med Norsk bankkort eller kredittkort.
  • Tilgang til mer enn 1200 forskjellige kryptovalutaer / Alt-coins.

  • Verdens mest populære kryptovaluta-børs.

  • Godt omdømme – Ved uhell er de kjent for å rydde opp og erstatte valuta som er forsvunnet.

Minus med Binance:

  • Noe avansert brukergrensesnitt for nybegynnere
  • Til tider treg kundesupport grunnet stor pågang

Lag bruker på Binance her.

Eller les vår steg- for steg guide for å komme i gang:

GUIDE: Slik kjøper du Bitcoin hos Binance med Visa

Her skal vi gå steg-for-steg gjennom hvordan du bruker Binance sin nye funksjon for å handle Bitcoin med bankkort/ kredittkort.

Binance tillater kjøp av kryptovaluta med minimum / maksimumbeløp tilsvarende henholdsvis 50 og 20.000 USD via betalingsløsningen Simplex.

Så lenge du ikke skal ta ut mer enn 2 BTC per dag fra Binance, trenger du ikke å registrere deg med ID /pass som hos Coinbase.

Du må likevel oppgi litt personlige opplysninger hvis du skal kjøpe Bitcoin eller annen valuta med kreditt- eller bankkort.

Steg 1: Lag bruker på Binance

Gå til Binance.com. Sjekk at adressen er korrekt i nettleseren hvis du skriver den inn selv (Binance er et populært mål for svindlere i phishing).

2. Logg inn og klikk på «Funds»

Binance steg 1

Klikk på «Funds» på verktøylinjen og velg alternativet «Buy with Credit Card».

3. Velg valutaen og mengde du ønsker å kjøpe:

Binance steg 2

Velg kryptovalutaen du ønsker å kjøpe fra rullgardinen og skriv inn ønsket mengde.  

Linje nummer to viser det totale beløpet du vil bli belastet, med gebyrer inkludert.

Kjøper du kryptovaluta med kort på Binance kommer det et gebyr på 3,5% eller $ 10, avhengig av hvilket beløp som er høyest.

Hvis du syntes gebyrene er for høye, er et rimeligere alternativ å kjøpe Bitcoin med bankoverføring hos Coinbase og så sende det over til brukeren din på Binance igjen.

4. Bekrefte bestillingen

Binance steg 3

Her vil Binance be deg om å bekrefte bestillingen din.

Huk av på «Jeg har lest og godkjent ansvarsfraskrivelsen» og «Gå til betaling». Herfra fullfører du bestillingen via Simplex som er betalingsleverandøren til Binance.

5. Fyll inn navn og adresse

Binance steg 4

Her må du gi litt personlige opplysninger til Simplex for å kunne fortsette kjøpet. Når du fyller ut de nødvendige feltene, godtar vilkårene og personvernreglene, kan du fortsette.

6. Verifiser telefonnummeret og e-postadresse:

Verifisere telefonnummer og epost-adresse

Simplex vil nå be deg om å verifisere telefonnummeret ditt via en 4-sifret kode samt e-postadressen din gjennom en bekreftelses-e-post.

7. Fyll ut kort-informasjonen din

Når du har fullført bekreftelsen må du oppgi Mastercard- eller Visa-kort informasjon til Simplex for å fullføre kjøpet. Etter å gjort dette vil Binance fullføre ordren din.

Nå skal alt være i orden og kjøpet ditt av Bitcoin er fullført – Gratulerer!

Obs! Normalt kan det ta mellom 10 og 30 minutter før kryptovalutaen du har kjøpt vises i Binance-kontoen din.

 Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Kilder:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-14/in-crypto-downturn-coinbase-still-signing-up-50-000-users-a-da


Author